joi, 11 decembrie 2008

suntem obsedati.....

Despre obsesii romanesti *

Romanii sunt obsedati. De diferite lucruri... Asta n-ar fi o problema daca aceste obsesii ar fi constructive. Uite, japonezii sunt obsedati de electronica si au ajuns unde au ajuns. Francezii sunt nespalati dar au nasuri fine si sunt obsedati de parfumuri si uite unde au ajuns. Si exemplele ar putea continua. Din nefericire, la noi obsesiile nu sunt de natura colectiva. Adica, desi romanii împartasesc cam aceleasi obsesii, ele sunt profund egoiste si privesc fericirea personala chiar in detrimentul tuturor celorlalti.

TOP 10 OBSESII ROMANESTI

*1.Obsesia cu "casa pe pamant" - Toata lumea si-ar da 20 de ani din viata ca sa aiba casa pe pamant.
*2.Obsesia televizorului" - Romanul e devorator de televiziune. S-au facut niste cercetari si cica noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adica ne uitam cel mai mult la televizor. Si, asta e geniala, avem cele mai multe televiziuni! ! ! Mi se pare fascinant ca romanul este "europeanul" cel mai telespectator avand in vedere ca in Romania sunt, cu cateva exceptii, cele mai imbecile si mai de prost-gust productii!

*3.Obsesia Coelho* - Daca n-ai citit Coelho...n-ai viitor frate! "Pai am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stanescu..." Degeaba - Citeste Coelho!"

*4.Obsesia messenger* - Asta e, totusi, un fenomen global. Pai daca a ajuns mama sa-mi dea buzz si sa-mi reproseze ca stau pe invisible...
*5.Obsesia haiduceasca* - Dupa o sticla-doua de vin si cel mai prapadit roman devine haiduc la orice nunta. Fura mireasa, cere rascumparari...Si dup-aia, haiducia maxima."Pusca si cureaua lataaaaaa...". Apoi recunoaste ca e impotent: "Ce barbat AM FOST odataaaaa..."

*6.Obsesia auto* - In Romania exista cea mai dinamica piata auto. Punct. Pe strazile noastre exista masini cum n-au vazut nici parizienii, nici londonezii...Punct. Sa fie cat mai mare, mai scumpa si mai noua. Nu conteaza ca tu stai cu parintii intr-un apartament 2 pe 2...

*7.Obsesia frigiderului plin* - Cu toate ca au trecut 20 de ani de cand gasesti sute de feluri de carne si la 4 dimineata, romanul inca isi mai incarca pana la refuz congelatorul. Sa fie acolo...Cine stie...

*8.Obsesia celulara* - Pentru roman, telefonul mobil reprezinta un statement. Am vazut vanzatoare in magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu desi eu poate castig de 30 de ori mai mult. Asta e un mare mister! Cum ajunge un om cu salariu de 10 milioane sa aiba un mobil de 20 de milioane? Si sa dea beep cu el!!!!!!!

*9.Obsesia "daca ala nu face,de ce sa fac io?".* -Asta de obicei e completata si cu o doza de mandrie:"Ce? Sunt mai prost?!" DA!

10. "Obsesia hainelor de firma cu eticheta la vedere" - daca nu ai insemnele unui bradn cat mai celebru cu caractere cat mai mari si placuta la blugi traiesti degeaba. daca tot ai dat un ban in plus pe hainele alea, macar sa vada toata lumea ca iti permiti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Unele dintre aceste obsesii sunt si pe blogul lui Bendeac, hmmm el sa fie sursa inspiratiei tale???
Mickey

simona popa spunea...

am uitat sa specific ca minunatele obsesii circula pe mail-uri! ceea ce am postat aici este inspirat din acel mail cu mai multe modificari