vineri, 3 octombrie 2008

de ce nu merge tara asta!

Pentru ca tot a venit iarna si nu imi mai pierd toate noptile prin oras, am timp sa bezmeticesc pe net. Asa se face ca citeam zilele trecute despre cea mai comuna expresie a romanilor, si acum nu punem la socoteala injuraturile care contin cuvinte cu "p", care se regasesc in vocabularul oricarui posesor de Ro pe buletin. Cica, zic unii, romanii si-au facut o obsesie din a gasi vinovati pentru faptul ca tara asta, in care traim, nu merge. Expresia poate fi folosita in absolut orice context. Urmatoarele exemple au fost culese din viata de zi cu zi: in transportul in comun - "Voi de deodorant n-ati auzit? De aia nu merge tara asta, ca nu va spalati!"; in piata - "Nu ti-e rusine sa ceri zece mii pe legatura de marar? De aia nu merge tara asta, ca sunteti toti niste hoti!"; la scoala - "Iar nu v-ati facut tema, si erau numai douazeci de probleme de analiza matematica, asa de frumoase, se puteau rezolva si grafic... De aia nu merge tara asta, ca nimeni nu face ce i se spune"; in scara blocului - "Iar nu v-ati platit intretinerea! De aia nu merge tara asta, ca nimeni nu vrea sa dea bani!"; si, in fine, in caminul conjugal - "Iar te joci pe calculator in loc sa stai cu mine si sa imi faci un pic de masaj! De aia nu merge tara asta, ca pierdeti vremea cu toate prostiile!" Cu alte cuvinte. Am mai invatat ceva azi: exista un vinovat pentru orice, si acela nu esti niciodata tu :p.

3 comentarii:

Anonim spunea...

N am mai intrat demult pe blog....nu prea am avut timp.

Mi a placut mult articolul asta.....verry funny

Anonim spunea...

mmda ... interesant ... dar nu inteleg un lucru ... de unde dreaq sti tu cat costa o legatura de marar ... banuiesc ca ai intuit :)) DIVELE cumpara marar ??

Anonim spunea...

mmda ... interesant ... dar am o nelamurire ... de unde sti tu cat costa o legatura de marar ?? banuiesc ca ai intuit :)) ce fata desteapta :) ... oare o DIVA cumpara si marar ??