luni, 6 aprilie 2009

Alege sa fii diferit!



De uimit, ma uimeste zilnic cate ceva, dar de impresionat mai greu. Uitasem cum este sa privesti cu admiratie spre cineva... sa stai cu un zambet impietrit pe buze, si sa te gandesti ca daca lumea asta nu a pierit inca, lor li se datoreaza. Intr-o lume mizerabila, plina de oameni secatuiti de tot ce inseamna bun simt, altruism, modestie, compasiune, darnicie, sunt si oameni altfel. Sunt oamenii aia care au invatat ca sunt situatii in care nu trebuie sa astepti nimic in schimbul gesturilor tale, ca sunt oameni carora le oferi si care nu au cu ce sa te rasplateasca. Voluntariatul este o virtute! Cati dintre noi sunt dispusi sa isi dedice o ora- doua, pe zi unor oameni pe care ii vad pentru prima data? Cine a invatat ca in viata asta sunt lucruri care nu au pret! Cine stie ca satisfactia pe care o ai atunci cand ajuti face cat toti banii din lume. Intinzi o mana unui om atunci cand are mai mare nevoie de tine... Un gest extrem de simplu pentru tine, poate inseamna enorm pentru altii. Alege sa fii diferit!




"Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea." (definitia din Legea Voluntariatului 2006)


Voluntariatul este activitatea desfasurata din proprie initiativa, prin care o persoana fizica îsi ofera timpul, talentele si energia în sprijinul altora fara o recompensa de natura financiara, dar care poate deconta cheltuielile realizate în sprijinul proiectului în care este implicata." (definitia Pro Vobis)



"Orice actiune întreprinsa de o persoana fara a se gândi la recompense financiare." (Tracker)


"Orice munca prestata relativ fara constrângere de o persoana cu intentia de a ajuta si fara a urmari un câstig financiar imediat." (Scheier)

"Impulsul de a se orienta spre satisfacerea nevoilor celorlalti fara a se gândi la recompense financiare." (Manover)

3 comentarii:

Loredana spunea...

frumos mesajul tau. voluntariatul e intra-adevar o actiune pe care daca nu o faci nu iti vei cunoaste cu adevarat granitele daruirii tale, plus alte zeci de abilitati, calitati si insusiri pe care nu stii ca le ai.
volunatriatul este o actiune care dupa parerea mea e obligatorie in formarea unui tanar.

Ana-Maria spunea...

Mi`au placut foarte mult articolele tale care fac referire la cruda realitate,pe care daca vrem o putem schimba,dar asta depinde de noi

Ana-Maria spunea...

Superb blogul...Pacat ca nu e pe prima pagina merita din plin.