marți, 24 iunie 2008

e cool sa muncesti de acasa



Cica s-a demonstrat stiintific: daca muncesti de acasa dai mai mult randament. Cred si eu ca daca muncesti in conditiile "groaznice" in care munceste baiatul din figura alaturata ca nu iti mai vine sa te opresti. Exista "n" avantaje de care su siguranta ti-ai dori sa profiti tu ala care esti condamnat sa muncesti intr-un biroul alaturi de o multime de colegi "minunati" cu cinste milioane de pretentii si apucaturi ciudate. Ala inchide aerul conditionat cand afara sunt 40 de grade ca cica il trage curentul, pe celalalt il apuca rasul zgomotos exact cant trebuie tu sa te concentrezi ca ti se apropie dead line-ul... De vis urat. In plus, cum trebuie sa fie sa poti lucra imbracat cum te simti tu mai bine, ascultand muzica preferata, cu leptopul in brate si picioarele pe sus? :D Eu stiu... dar in acelasi timp stiu cum e sa lucrezi si intr-o redactie plina de oameni dintre cei mai diferiti.

Acum sa trecem la chestii mai serioase. Se spune ca niste oameni de stiinta de la Universitatea Pennsylvania au publicat un studiu despre munca de acasa in incercarea de a afla daca aceasta are efecte pozitive sau negative atat asupra angajatilor cat si a patronilor. La studiu au luat parte 13.000 de angajati. Oamenii de stiinta au analizat, au despicat firul in patru si au tras urmatoarele concluzii:
* Nimic nu se compara cu libertatea
* Relatia cu familia va fi mai buna
* Productivitate maxima
* Daca lucrezi 1-2 zile pe saptamana de acasa, relatia cu ceilalti colegi sau cu sefii nu se deterioreaza

Cercetatorii au mai tras concluzia ca cei care muncesc si de acasa in foarte putine cazuri se gandesc sa demisioneze, semn ca sunt mai multumiti.

Acum ma inreb din nou: Cine mama dracu este atat de prost sa ii plateasca ca acesti cercetatori mirabolanti sa faca studii si sa ajunga la niste concluzii pe care oricum le stie toate lumea. Daca nu ne spuneau mintile astea luminate ca e cool sa muncesti de acasa riscam sa murim prosti.

Niciun comentariu: