miercuri, 4 iunie 2008

vreau actiune!!!!

Nu ti s-a intamplat sa ai cateodata impresia ca nu se intampla nimic, ca totul este plictisitor si ca te plafonezi? Sincer!?! Pe mine ma mai apuca... Ma gandesc ca nu este nimic suficient de palpitant, ca zilele incep sa semene intre? Ca ma plafonez... Ce urmeaza dupa asta? O nebunie, clar! O perioada in care nu voi avea timp sa ma plictisesc, in care evenimentele se vor succeda cu o viteza ametitoare... atat de mare incat nu voi avea timp sa constinetizez tot ce mi se intampla! Perioada asta esti linistea dinaintea furtunii... dar care mie sincer nu imi place. Eu vreau furtuna, vreau actiune! Ma omoara vidurile astea, ma obosesc! Cine sa ma mai inteleaga... ma plang daca nu imi vad capul de treaba, ma plang si daca am, in sfarsit, o perioada in care pot sa respir.

Sclav pe plantatie… pana cand?!

Orele pe care le stai peste program iti pot asigura drumul catre inima sefului. Totusi… exista si viata dupa munca.

Atunci cand te lasi orbit de avantajele financiare si de viteza fulminanta cu care poti sa avansezi in cariera, trebuie sa tii totusi seama de sacrificiile enorme pe care trebuie sa le faci. Chiar daca acum nu iti dai seama, s-ar putea ca faptul ca prietena te-a parasit strigand "iubesti serviciul ala mai mult decat pe mine iar cainele s-a mumificat demult langa bolul de mancare gol sa fie un semn clar ca petreci prea mult timp la serviciu! Si totul pentru cativa bani in plus la salariu. Stiu ca este la moda printre angajatori sa aprecieze nu munca facuta eficient si in timp util, ci munca prestata in reluare si prelungita cu cateva ore (zile/saptamani) bune peste program dar totusi, cele mai buine decizii se iau cand esti odihnit, iar dupa o anumita ora ficatul, stomacul si inima incep sa puna de o revolta!
Daca tii la sanatatea ta ar trebui sa te asiguri ca muncesti doar cele 40 de ore sfinte pe saptamana - din care sunt, evident, excluse zilele de weekend.

Weekend-ul este sfant.Ce-i peste opt iti poate distruge viata personala, familia si chiar si sanatate, lucruri care oricum ar ajunge sa fie in defavoarea companiei. Fa asa cum ai invatat la munca si gandeste in perspectiva, constructiv si ia deciziile corecte atunci cand vine vorba de viata ta. Daca nu-ti poti termina treaba in cele 8 ore pe care trebuie sa le muncesti zilnic, atunci trebuie sa mai lucrezi serios la modul de organizare si de stabilire a prioritatilor. De exemplu: poate e cazul sa renunti la ora de stat pe YouTube si la cea de Solitaire!

Sunt buna la teorie... la practica stau mai prost!

Niciun comentariu: