joi, 22 mai 2008

ce sa zic? Vreau si eu un barbat educat :)

Dupa indelungi cercetari, expertii au ajuns la o concluzie fff inteligenta, care imi convine si mie maxim: Cu cat femeile sunt mai educate, cu atat fac mai puţină treabă în casă iar in rîndul bărbaţilor, cu cît educaţia creşte, cu atît este mai evidentă o mai mare implicare din partea lor în gospodarie. Ce sa zic imi doresc un barbat educat :D.

Concluzia seminarului „Inegalitatea de acasă şi implicaţiile în societate”, organizat de Fondul ONU pentru Populaţie a fost aceea că femeile din România continuă să facă cea mai mare parte a treburilor domestice, statutul lor în familie fiind strans legat de statutul în societate. Prilejuit de finalizarea primului studiu „Generaţii şi gen”, seminarul a pus în discuţie felul în care împărţirea sarcinilor domestice afectează statutul femeilor şi rolul familiei în societate, informează UNFPA. „În gospodăriile româneşti, femeile continuă să facă cea mai mare parte a treburilor domestice. Deşi numărul total de ore dedicate casei îl egalează pe cel al orelor pentru activităţi remunerate, sarcinile domestice sînt considerate triviale şi responsabilitate a femeii. Doar educaţia este o resursă în echilibrarea distribuţiei sarcinilor în casă. Cu cat sunt mai educate femeile, cu atat sunt mai puţin implicate în sarcinile domestice, în timp ce, în randul bărbaţilor, cu cat educaţia creşte, cu atat este mai evidentă o mai mare implicare din partea lor în gospodarie”, potrivit sursei citate. Studiul menţionează condiţionarea acţiunilor din alte domenii, cum ar fi piaţa muncii, de practicile familiale. Astfel, inegalitatea domestică este un factor pentru inegalitatea la locul de muncă: salarii mai mici, condiţii de muncă dezavantajoase, lipsa accesului la funcţii de conducere pentru femei. La seminar au participat sociologi, psihologi, demografi şi autorităţi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

interesant postul asta,dar parerea mea este ca barbatul cu cat este mai educat in zilele de astazi cu atat mai putin apreciat...in sensul ca fetele in general vor "baieti frumosi " si fitosi...gospodari sunt prea putini,superficiali sunt cu gramada,ce te faci atunci?