sâmbătă, 1 martie 2008

anti - fashion!

de cate ori nu ti s-a intamplat sa vezi un articol vestimentar care sa te surprinda in mod negativ, sa spui: "asta nu voi purta niciodata" si peste, cateva luni, sa ti-l achizitionezi... si culmea sa iti si placa. Cred ca esti familiarizat cu senzatia de a vedea pe cineva pe strada purtand ceva absolut deplasat si, cu timpul, sa observi ca toata lumea s-a aliniat la acea tendinta. Inainte de a-ti arunca banii pe cine stie ce minunatie a modei trage aer in piept si citeste ce NU trebuie sa iti cumperi anul acesta pentru ca vei avea supriza sa aiba toata lumea, chiar si tipa aia nesuferita care se imbraca in mov din cap pana in picioare.

1. Pielea lacuita! Gata! S-a ajuns la saturatie. Cizme, botine, pantofi, curele genti... totul a fost lacuit in sezonul rece. Gata cu lacul odata cu venirea primaverii... Unii designeri au mai pastrat in colectiile lor cateva accesorii lacuite, dar acestea sunt o raritate. Incaltamintea si accesorile realizate integral din lac nu mai merita atentia.

2. Satinul! Desi sacourile si paltoanele din satin sunt inca prezente in colectiile internationale, acest material este ca un cutit cu doua taisuri: in functie de combinatie fie poate aduce clasa unei tinute, fie o poate ruina total. Te sfatuim sa alegi satinul cu masura. Acesta poate da clasa unei tinute si in cantitati mici. Detaliile, aplicatiile si accesoriile din satin sunt must have-ul acesti sezon.

3. Nuantele metalice! Prima data a iesit din discutie auriul, apoi argintinul iar acum toate nuantele metalice. Daca in cazul fetelor nuantele metalice mai pot fi tolerate pana la venirea verii, daca esti barbat ar fi bine sa nu le iei in considerare decat pentru ceas, butoni sau bijuterii. Stim cu totii ca asortatul culorilor nu este chiar punctul tau forte.

4. Ochelarii de soare futuristi! Nu ii purta decat daca mergi la un party tematic Matrix! Acest gen de ochelari sunt o intoarcere in anii ’80 si arata decent pe foarte putini barbati de aceea te sfatuim sa ii inlocuiesti cu o pereche cu semnatura de designer, crede-ma pe cuvant: merita investitia. Daca esti fata ai fii mai ales atenta la ce iti sta bine decat la ce are colega de birou sau tipa din masina de la semafor.

Niciun comentariu: