miercuri, 5 martie 2008

gata cu femeile la cratita!!!

Ce spun studiile?
Conform unui studiu efectuat recent, trei sferturi din tinerele romance intre 15-24 de ani nu muncesc. Comparativ cu alte tari, la noi, tinerii nu sunt obisnuiti sa munceasca in timpul studiilor. In ceea ce le priveste, femeile cu varste cuprinse intre 15-24 de ani, cei care au efectuat studiul considera ca alegerile acestora sunt influentate de mentalitatile invechite, dar si de salariile proaste.

O viziune realista?
Pana la majorat, respectiv terminarea liceului, orice romanca este intretinuta de parinti si nici ca se gandeste sa lase iesirile in club cu baietii sau plimbatul prin cartier pentru un job. Majoritatea tinerelor merg pe principiul ca parintii sunt nevoiti sa le sustina financiar si sa le dea banii de buzunar din care sa-si cumpere tigari si fusta mini cu care sa-l dea gata, vineri seara la petrecere, pe vecinul de bloc.

Sponsorul de dupa 18 ani
Dupa majorat si odata cu intrarea la facultate lucrurile se complica. Pretentiile sunt mai mari, la fel si asteptarile de la viata. Parintii deja nu le mai pot satisface toate nevoile, asa ca este nevoie de o noua sursa de venit mult mai consistenta. Ai zice ca acesta ar fi momentul ideal sa-si gaseasca un job. Dar nu asta este mentalitatea tinerei din ziua de astazi. Ce sens are sa te spetesti facand ceva ce poate nici nu-ti place cate 4-8 ore pe zi (ca doar o sa muncesti o viata intreaga) cand poti sa-ti gasesti un nou sponsor. Cand spun asta, ma refer la toti acei „baietasi” care sunt dispusi sa-si rasfete printesele cu excursii la Paris, sa le plimbe cu masina taticului si care adora sa mearga prin magazinele de „fite”, ca doar Pisi trebuie sa-si innoiasca garderoba. Tinerele din ziua de azi, cand se gandesc la viitor, nu se mai vad la cratita, ci in vila cu cinci etaje a unui fotbalist caruia sa-i faca si un copil, ca el sa creada ca are o familie fericita. Asta este barbatul ideal al tinerelor: fotbalistul care are suficienti bani cat sa isi permita sa le trimita la coafor de cel putin trei ori pe saptamana, care sa nu prea stea pe acasa si care sa le ajute sa-si deschida propria afacere (ca doar trebuie sa porneasca de undeva), care de cele mai multe ori va fi un magazin cu haine.

Niciun comentariu: