duminică, 9 martie 2008

viata de melc







Daca ai bani in Romania si iti permiti sa platesti un designer sa-ti faca o casa unicat, ai toate sansele sa concurezi in final cu palatele romilor.
In Mexic, unicat inseamna UNICAT! O familie cu doi copii a vrut sa-si construiasca o noua casa cu etaj si mansarda. Satui de cele obisnuite au apelat la arhitectul Javier Senosiain, cunoscut pentru gusturile sale iesite din tiparele normalului si asta pentru ca practica arhitectura organica.
Arhitectura in armonie cu natura
Arhitectura organica presupune construirea unor cladiri care se integreaza in natura fara sa faca o nota discordanta cu aceasta. Materialele folosite sunt alese in asa fel incat sa imite anumite elemente din natura astfel ca, de cele mai multe ori, constructia devine o adevarata piesa de arta.
Casa cochilie
Javier Senosiain a facut de aceasta data o casa sub forma de cochilie. In interior s-au plantat copaci, flori, s-a pus gazon si piatra cubica astfel ca holul pare o alee dintr-un parc.
Dormitorul, daca faci abstractie de dulapuri si de cuvertura de pe pat, pare sa fie o scorbura, iar baia pare un acvariu pentru pesti.

Niciun comentariu: