miercuri, 5 martie 2008

cat dureaza dragostea?


Britanicii, mari pasionati de studii care de care mai ciudate, au ajuns la concluzia ca ai nevoie de 3 ani de relatie pentru a face marele pas: cererea in casatorie. Studiul online a scos la iveala faptul ca dupa 2 ani intervine logodna (la noi nu prea e la moda acest eveniment) si, la 3 ani, te prezinti ferchezuit cu inelul in cutiuta, ingenunchezi umil si incepi sa reciti o poezie.Femeile, grabite din fire, ar vrea ca acest eveniment sa survina ceva mai devreme… cu vreo 4 luni. In cazul lor, daca se trece de acest termen, tendinta de a-si gasi alt partener devine iminenta.

Dragostea dureaza 3 ani?

Frederic Beigbeder sustinea ca dragostea dureaza 3 ani. A si scris o carte cu acelasi titlu. Pai, daca tot dureaza 3 ani, de ce ne casatorim? Tot el sustine ca dupa acesti ani, dragostea ia forma prieteniei, a respectului si a obisnuintei. Concluzia e simpla: ne casatorim pentru ca asa e corect. Pentru ca ne obisnuim cu ideea de stabilitate. Si o vrem.

Dragostea = Casatorie?

In acest caz, nu… Si totusi… Britanicii sunt niste ciudati. Imi place sa cred ca dragostea e strans legata de casatorie, ca se imbina perfect, ca sunt simple etape ale aceluiasi tot. Crezi ca exista o perioada fixa in care ar trebui sa se intample marele eveniment? Cat de mult conteaza foaia de hartie care legitimeaza traiul in doi?

Niciun comentariu: