sâmbătă, 1 martie 2008

traiul in doi: ne scoatem ochii sau nu...


Traiul in doi e, daca ne luam dupa filme, culmea romantismului. Asa sa fie oare ?


Odata luata decizia mutarii impreuna, trebuie stat stramb si judecat drept. Poate n-ar fi rau sa incepeti chiar cu o evaluare a relatiei voastre. Ca barbat, stiu ca e neplacut sa vorbesti desre sentimente si planuri de viitor, dar daca toata socoteala se duce naibii ulterior, dupa ce ati apucat sa va mutati impreuna, va iesi cu scandal, si cui ii place sa se complice inutil ?
1. Chiria foarte mare: Pretul chiriilor au atins un prag inimaginabil. Spre exemplu in Bucuresti nu exista garsoniera, locuibila din punct de vedere sanitar, sub pragul de 250 de euro pe luna. Suma la care se aduaga intretinerea si celelalte utilitati, ajungand la un total de peste 1.000 de RON pe luna. O suma mare pentru un cuplu de tineri care sunt la varsta si au experienta pentru a ocupa o functie la un nivel de salarizare mediu. Nici in restul tarii nu sunt preturi cu mult mai mici, Brasov-150 euro, Constanta-150 euro, Timisoara-170 euro.
2. Opozitia parintilor: Multi parinti inca se asteapta ca fii sau fiicele lor sa se mute din casa parinteasca atunci cand se casatoresc. Si din motive ce tin de religie nu toti parintii vad cu ochi buni concubinajul. Sunt destule cazurile in care parintii unuia dintre tineri sa se ofere sa-i cazeze la ei in casa, si un numar aproape la fel de mare de relatii distruse de aceasta alegere. Dar cum au stiut sa se dribleze reprosurile cand erau mici si furau cate-o prajitura din camara, tinerii reusesc in cele mai multe cazuri sa scape de problema parintilor.
3. Convietuirea non-stop cu o persoana: Ce era pana mai ieri o relatie in care cei doi se intalneau de cateva ori pe saptamana si ieseau pe undeva, ori cu prietenii ori numai ei doi, vorbeau la telefon si plecau cate doua saptamani pe vacanta la munte sau la mare, se schimba brusc intr-o relatie non-stop. Nu de putine ori s-a intamplat ca oameni care aveau o relatie foarte frumoasa sa nu se inteleaga o data ce au ajuns sa locuiasca impreuna. Fiecare vine cu bagajul lui de obisnuinte, ce nu se potrivesc cu cele ale partenerului, si asezate peste stresul de zi cu zi de care se vor lovi o data cu sustinerea pe cont prorpiu a unei vieti, vor isca certuri.
4. Dorinta de a pastra ceva din activitatile anterioare: Din cele 7 zile ale unei saptamani doar in 3-4 cei doi se intalneau, iar in rest fiecare avea alte activitati. Baiatul, poate, statea la o bere cu prietenii lui in fiecare seara, se ducea la fotbal sau alte activitati pe care le facea cu prietenii lui. La randul ei, fata avea activitatile ei, si din neadaptarea lor la noul program va isca, din nou, certuri.
Sirul problemelor se incheie aici deoarece riscam sa vedem doar partea urata a lucrurilor, dar piedicile sunt inlaturate cu usurinta, atata timp cat amandoi vor si sunt pregatiti pentru traiul in comun, care, de ce sa o dam cotita, are avantajele lui.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din pacate cam asa e! E o realitate dura pe care o vom infrunta cu totii intr-un final, mai mult sau mai putin(convietuirrea cu parintii). Durerea in aceasta idee, articol, e alta. Ca nu prezinta si alternativa. O cominucare fructuoasa poate diminua sau chiar evita toate aceste lucruri neplacute legate de convieturiea a 2 indragsotiti si infruntarea tuturor barierelor si obstacolelor care apar in viata de cuplu. Deci putem privi totul ca pe o provocare in viata si asta intregeste si implineshte sau destrama viata de cuplu. Totul depinde de vointa si daruirea in relatie a celor doi. Deci ar fi mai bine k lumea sa inceteze sa viseze si sa se trezeasca la realitate si la obstacolele ei.;)